Cuptorul cu microunde, periculos sau nu pentru sănătate

0

De multă vreme circulă acest mit potrivit căruia folosirea cuptorului cu microunde dăunează sănătății. În urmă cu ceva vreme, o fetiță din Marea Britanie a pus la încercare un experiment. Aceasta avea două plante la fel. Pe prima a udat-o cu apă de la robinet, iar pe cealaltă, cu apă încălzită inițial în cuptorul cu microunde. După nouă zile, floarea udată cu apă de la microunde s-a ofilit.

„Pentru că apa îşi pierde această capacitate de a da viaţă. Apa moare, se distruge.”, susține Alec Blenche, consultant în nutriţie.

Un tânăr din Cluj, a realizat de această dată pe oameni, un experiment care a câștigat premiul întâi în cadrul unui concurs științific din Canada. Acesta a împărțit 12 oameni în trei grupe: unii au consumat alimente crude, alții alimente preparate tradițional, iar ceilalți preparate gătite la microunde. După trei zile, le-a fost testat pH-ul urinei.

Care a fost concluzia? Mâncarea crudă era cea mai apropiată de valoarea pH-ului sângelui și a urinei. Adică, persoanele care au consumat alimente încălzite în cuptorul cu microunde, aveau cel mai redus pH al…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.