De câtă apă are nevoie organismul nostru pentru a supraviețui

0

De câtă apă are nevoie organismul nostru? Ei bine, am fost obișnuiți cu ideea potrivit căreia trebuie să bem opt pahare de apă pe zi. De acum, nu mai este valabilă. Adevărul e că necesarul zilnic de apă depinde de fiecare persoană în parte. Factori cum ar fi sexul, condițiile de mediu, temperatura, vârsta, nivelul de activitate fizică și chiar și dieta trebuie luați în calcul în momentul în care discutăm despre cantitatea de apă de care are nevoie corpul nostru.

Acest lucru reprezintă, mai exact, faptul că doar trebuie să îți asculți corpul și să bei apă de fiecare dată când îți este sete. Altă modalitate prin care să verifici dacă te hidratezi corespunzător e să îți analizezi urina înainte de a trage apa. Dacă nu are culoare asemeni limonadei și este mai închisă, atunci înseamnă că trebuie să bei ceva mai multă apă.

De câtă apă avem nevoie

Regula potrivit căreia trebuie să bem apă atunci când ne este sete, se aplică și în cazul în care facem exerciții fizice.

În această direcție, Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, a dezmințit mitul celor doi litri de apă pe care, se presupune,…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.