De câte ore de somn au nevoie copiii în fiecare zi

0

Somnul este extrem de important, mai ales când vine vorba despre cei mici, care au nevoie de un anumit număr de ore de odihnă. Părinții trebuie să aibă mare grijă să nu neglijeze programul de somn al copiilor.

În funcție de vârstă, vei afla acum câte ore trebuie să doarmă copiii. Somnul insuficient poate duce la unele probleme de sănătate iar efectele pot fi irevirsibile în unele cazuri, mai ales atunci când cei mici sunt în creștere.

Copiii au nevoie în mod obligatoriu de un program regulat de somn, iar fiecare părinte trebuie să țină cont de acest lucru. Nu toți părinții conștientizează cât de importante sunt anumite aspecte din creșterea copilului, iar foarte puțini sunt cei care se informează din studiile de specialitate din acest domeniu.

Copiii trebuie să meargă la somn destul de devreme, de aceea la ora 21:00, cel mic trebuie deja să fie în pat. Un studiu realizat de Academia Americană de Pediatrie a confirmat această teorie și mai mult, o încurajează. Dacă nu vor dormi un număr potrivit de ore pentru vârsta lor, copiii vor începe să aibă probleme comportamentale sau chiar emoționale.

Copiii nu se vor mai putea concentra la ore sau la activități, de aceea nu vor mai putea învăța și pot deveni obezi, mai ales dacă nu prea fac exerciții fizice.

„Alte cercetari au aratat beneficii in ceea ce priveste comportamentul copiilor, dezvoltarea cognitiva si atentia. O rutina a somnului, inclusiv ora de culcare…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.