De ce apar pungile de sub ochi și cum le putem combate

0

Pungile de sub ochi reprezintă unul dintre cele mai inestetice „accesorii” ale feței. De aceea, este esențial să aflăm din ce cauză apar, pentru a le putea preveni.

Specialiștii susțin faptul că pungile de sub ochi pot apărea ori în urma creșterii cantității de grăsime din zona ochilor și poziționarea acesteia sub ochi, sau slăbirea musculaturii fine din jurul ochilor. De asemenea, nici retenția de apă  sau scăderea de colagen nu sunt excluse din posibilele cauze.

Pungile de sub ochi pot duce la apariția unei senzații de mâncărime dar și roșeață sau durere. De aceea, ai nevoie de câteva remedii ușoare pentru a le înlătura.

1. Dormi măcar opt ore pe noapte

Cea mai simplă cale pentru a scăpa de pungile inestetice de sub ochi este să dormi cel puțin opt ore pe noapte. Somnul îți va lumina pielea și va combate cearcănele și pungile. De asemenea, sistemul imunitar se va întări dacă vei dormi suficient.

2. Nu mai bea prea multă cafea

Cafeaua este benefică pentru sănătate, însă trebuie consumată în cantități modeate. Dacă nu, organismul se va deshidrata, iar pungile de sub ochi sau cearcănele nu vor întârzia să apară. În plus, poți să aplici sub ochi comprese îmbibate în cafea. Cafeina te va ajuta deoarece aceasta ameliorează cearcănele. Și cremele cu cafeină pot fi utile, deci nu ezita să le utilizezi.

3. Nu mai bea sau fuma

În cazul consumului de alcool. pungile de sub ochi apar în urma deshidratării organismului și tulburărilor de somn. În cazul țigărilor, tot organismul este afectat. Astfel, renunță la aceste vicii cu efecte devastatoare pentru a scăpa și de pungile de sub ochi.

Foarte important, nu uita să îți hidratezi zona de sub ochi, deoarece este mai sensibilă decât alte zone ale feței. O hidratare incompletă poate duce la apariția ridurilor și a cearcănelor. Opteză pentru un produs adecvat tipului tău de ten și nu uita să îl aplici în fiecare seară, înainte de a te culca.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa – Glow Magazin.

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.