De ce apar ridurile pe gât și cum le putem preveni

0

Ridurile pe gât apar din mai multe motive. După ce pielea devine din ce în ce mai subțire, aceasta își pierde rezistența și atunci apar și ridurile. Dar care sunt de fapt factorii apariției acestor riduri? Înafară de binecunoscuta vârstă, contează foarte mult modul în care ai grijă de pielea ta. Dacă o faci într-un mod corect și ai o alimentație sănătoasă, vei avea mai multe șanse să înlături apariția acestor linii inestetice.

De ce apar ridurile pe gât

Pentru că pielea gâtului este foarte sensibilă și subțire, aceasta este mai predispusă la îmbătrânire. Un alt motiv poate fi țesutul adipos, care este în strat mai subțire în acea zonă, comparativ cu tenul. Această zonă începe să se usuce mai repede deoarece această parte a corpului are mai puține glande sebacee și astfel își pierde mai repede fermitatea.

1. Curățarea și hidratarea

Ca să avem grijă de zona gâtului trebuie să o curățăm cu mare atenție, pentru a înlătura impuritățile. Este indicat să utilizezi o apă termală sau o loțiune tonică pentru acest pas. După ce ai curățat pielea foarte bine, folosește o cremă hidratantă. Benefică mai este și o compresă cu mușețel.

2. Masajul frecvent

Dacă vrei să înlături sau să previi ridurile de pe gât, trebuie să îți formezi un ritual de masare a acestei zone. Utilizează o cremă hidratantă și aplic-o prin mișcări circulare, fără să freci. Pielea va căpăta fermitate din nou și vei preveni apariția acestor linii pe gât. Mai poți încerca și uleiurile vegetale pentru un astfel de masaj.

3. Protejează pielea împotriva radiațiilor

Pentru că și gâtul ne este expus la razele solare, atunci și el trebuie protejat de către acestea. În caz contrar, pielea va îmbătrâni mult mai ușor. Așadar, înainte să ieși afară, în special în zilele în care trebuie să desfășori diverse activități în aer liber, utilizează o cremă cu protecție solară. O aplici foarte ușor în zona gâtului și a pieptului și astfel vei fi protejată.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa – Glow Magazin.

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.