De ce este important să bem apă

0

Organismul solicită apă pentru a funcționa normal și pentru a supraviețui. Din cantitatea totală de apă pe care o consumăm, în general 30% provine din alimente, iar 70% din băuturi, însă aceste procente pot varia destul de mult în funcție de dietă. Dr. Răzvan Costache, medic specialist în medicină internă dezvăluie care sunt cele mai importante motive pentru care trebuie să ne hidratăm:

O hidratare eficientă este vitală pentru sănătate deoarece fiecare celulă din organism solicită apă, hidratarea fiind esențială pentru funcțiile de bază ale organismului, cum ar fi reglarea temperaturii corpului, tensiunii arteriale, funcționarea optimă a celulei nervoase, efectuarea digestiei.

Hidratarea potrivită este foarte importantă pentru o bună funcționare a creierului. Atunci când ne hidratăm corespunzător, neuronii sunt alimentați cu nutrienți și sânge oxigenat, iar creierul poate funcționa în parametri obișnuiți.

Deshidratarea ușoară cu pierderea de până la 1-2% din greutatea corporală poate să afecteze puterea de concentrare. Pierderea de greutate corporală de mai bine de 2% din cauza deshidratării…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.