De ce revenim la aceeași greutate mereu

0

Ai ajuns la greutatea pe care ți-o doreai, dar știi că acesta este doar începutul. De cele mai multe ori, a te menține la o greutate anume este cel mai dificil. Probabil și tu te-ai întrebat de ce revii mereu la același număr de kilograme. Uite explicația!

Studiile demonstrează faptul că, corpul este „fixat” pe un anumit număr de kilograme. Adică, fiecare persoană are o greutate anume la care se reîntoarce mereu după o anumită perioadă de timp. De ce? Studiile au arătat că există patru factori ce determină această greutate „fixată”: genele, dieta, sportul și hormonii.

1. Genele

Chiar dacă impactul este unul mic asupra greutății, acestea contribuie la felul în care grăsimea se depozitează. Chiar dacă nu le poți schimba, o gândire optimistă te va face să pui piciorul în prag și să nu rămâi doar la ceea ce ai moștenit.

2. Hormonii

Hormonii îți afectează greutatea în două feluri: cum acumulezi grăsimea dar și cât de des ai senzația de foame. Leptina este un hormon esențial, ce ajută la menținerea poftei de mâncare. Tot acesta este cel care îți arată faptul că te-ai săturat. De altfel,…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.