Din ce cauză apar stările de greață

0

Cum apare o stare de rău, de greață, primul tău gând se duce imediat la ce alimente ai consumat. În plus, unele dintre noi se mai pot gândi la faptul că poate au rămas însărcinate. Care sunt de fapt motivele, dacă ești convinsă că nu ai rămas însărcinată și nu ai mâncat nimic stricat sau diferit:

1. Stresul sau anxietatea

Medicii numesc cu un motiv anume sistemul digestiv drept „cel de-al doilea creier”. Din ce motiv? Deoarece tractul gastrointestinal are un sistem nervos autonom. Astfel, cercetările din prezent arată că nu toate suferințele ar avea o origine psihică, „pe sistem nervos”, cum se sugerează în limbajul familiar. Noile cercetări par să ducă la ideea că, din contră, și problemele psihicului sunt de fapt „pe fond digestiv”.

Orice gând negativ se reflectă imediat în starea sistemului gastrointestinal. Când te stresezi, contracțiile devin din ce în ce mai intense înrăutățind funcționarea normală a tractului digestiv. De aici poate apărea și greața.

Dacă ești nervoasă, poți încerca câteva exerciții de respirație: inspiră adânc și expiră aerul din piept, încercând să te…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.