Efectele nocive ale lipsei somnului

0

Unul dintre cele mai recente documentare realizat si difuzat de canalul National Geographic vizeaza efectele nefaste pe care lipsa somului le are asupra sanatatii. Iata cateva dintre aspectele acoperite de accest documetar:

1. Cu toate ca exista o dezbatere intensa cu privire la numarul magic de ore de somn necesare unui organism sanatos, expertii recomanda in acest material opt ore.

2. Lipsa de somn este o problema grava si constanta, in societatea de astazi aflata 24/7 in continua miscare. Oamenii dorm cu mii de ore mai putin decat dormeau odata. In documentar se spune ca orele de somn sunt decimate de   cultura hiperstimulata cu atata tehnologie si atatea gadgeturi. In plus, oamenii sunt suprasolicitati, si astfel nu mai au suficient timp pentru a face lucrurile pe care si le doresc in timpul saptamanii. Ca urmare, stau pana tarziu in noapte ca sa compenseze.

3. Somnul este la fel de important ca si dieta sanatoasa, sctivitatea fizica sau purtarea centurii de siguranta in timpul deplasarii cu masina – dar multi oameni ii subestimeaza importanta.

4. Studiile au aratat ca, in cazul persoanelor care dorm mai putin de sapte ore pe noapate, creste…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.