Efectele plansului

0

Cu totii am experimentat un “plans bun” – fie dupa o despartire sau fie doar dupa o zi lunga si stresanta, plansul ne poate face sa ne simtim mai bine si sa vedem lucrurile dintr-o alta perspectiva. Dar te-ai intrebat de ce plansul este benefic? Si mai mult, exista oare si plans “nociv”?

Psihologii au analizat si detaliat mai mult de 3000 de experiente de plans (care au avut loc in viata reala, adica in afara laboratorului) si au concluzionat ca beneficiile lor depind in totalitate de locul si momentul reprizei lacrimogene. Cercetatorii au descoperit ca majoritatea respondentilor au raportat imbunatatiri in starea de spirit dupa ce au plans. Cu toate acestea, o treime dintre participantii la sondaj nu au raportat nici o imbunatatire iar o zecime s-au simtit si mai rau dupa ce au plans.
De asemenea, sondajul a relevat faptul ca cei care au primit suport social in timp ce au plans au prezentat mai multe sanse sa raporteze imbunatatiri a starii de spirit.

Cercetarile curente nu aduc insa intotdeauna o imagine clara a beneficiilor pe care le are plansul, deoarece rezultatele par de multe ori sa depinda de modul in care plansul este studiat. In…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.