Femei și bani: Cum să evitați presiunea socială de a cheltui

0

Învățarea setării granițelor financiare nu este bună numai pentru portofelul dvs., ci și ajută enorm bunăstarea dvs. mentală. Simți uneori că pur și simplu trebuie să cumperi un cadou de ziua de naștere pentru prietenul tău? Dar este suficient un cadou? Ar trebui să oferiți un cadou, chiar dacă probabil nu îl vor folosi? Veți fi zgârcit dacă cumpărați ceva ieftin, dar semnificativ?

Nu mă înțelegeți greșit, îmi place să cheltuiesc bani, dar mă întreb, de asemenea, dacă, uneori, cheltuielile noastre sunt inutile.

În cursul secolului al XX-lea, societatea occidentală a îmbrățișat consumismul și cumpărarea mai multor lucruri a devenit încet percepută ca un mijloc de a obține mai multă fericire.
Astăzi, dorim să cheltuim mai mult din cauza nevoii noastre de validare externă, a dorinței noastre de a ne încadra și fricii de a pierde. Adesea, suntem victimele unor obiceiuri subconștiente care s-au format de-a lungul anilor.

Cheltuirea banilor este plină de satisfacții și ne poate face să ne simțim bine, dar trebuie să ne întrebăm dacă tiparele noastre de cumpărare sunt durabile și intenționate și ce efect ar putea avea asupra finanțelor noastre personale.

Iată deci șase sfaturi post-blocare pentru a vă ajuta să vă mențineți obiceiuri sănătoase de economisire.

Înțelegeți ce înseamnă banii pentru dvs.

În cele din urmă, banii sunt un instrument care vă poate ajuta să trăiți viața dorită. Cu…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.