Filmul „Mulan” de la Disney se inaugurează slab în China, cu 23,2 milioane de dolari la box office

0

Remake-ul de acțiune live al lui Walt Disney Co, „Mulan”, a adus 23,2 milioane de dolari în weekend la box-office-urile din China, un început lent pentru epopeea de mare buget despre un erou popular chinez în cea mai importantă piață teatrală a sa.

Debutul pentru „Mulan” a scăpat de „Tenet”, al regizorului Christopher Nolan, care a încasat 29,8 milioane de dolari în China cu o săptămână mai devreme.

Spre deosebire de „Tenet”, „Mulan” a fost conceput pentru a atrage un public mare în țară. Dar „Mulan”, care a costat 200 de milioane de dolari pentru producție, a fost lovit de controverse politice și a primit recenzii mixte în China. Fusese lansat în martie până când a fost amânat de pandemia de coronavirus, care a limitat filmările la nivel mondial.

„Acesta este un debut dezamăgitor”, a spus Jeff Bock, analist senior la Exhibitor Relations Co.

„Disney a realizat acest film pentru publicul chinez și l-au văzut destul de aproape de ei.”

„Mulan” a provocat o reacție pe rețelele sociale de peste mări și solicită un boicot, față de susținerea vedetei de către poliția din Hong Kong și pentru că a fost parțial filmat în regiunea Xinjiang, unde restricția Chinei asupra etniei uiguri și alți musulmani a fost criticată de unele guverne și grupuri de drepturi.

Autoritățile chineze au spus presei importante să nu acopere lansarea filmului în urma revoltelor, au declarat pentru Reuters patru…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.