Și acum vă întrebați cum reușesc merele din supermarketuri să arate impecabil? Răspunsul este o substanță cancerigenă, după cum avertizează medicii, care susțin că din ce în ce mai multe fructe de import care ajung în țară sunt tratate chimic.
Profesorul Gherghe Mencinicopschi a dezvăluit într-un interviu, la DcNews, că imazililul, substanța cu care din ce în ce mai multe fructe sunt tratate, are potențial cancerigen.
„Imazalilul e o substanţă cu efect antifungicid, care măreşte perioada de viaţă pe raft a mărului, aşa cum se întâmplă şi la citrice. La unele citrice, la lămâi, este înscripţionat faptul că au fost sau nu au fost tratate cu imazalil. Imazalilul este o substanţă cancerigenă şi poartă vina acestei creşteri a cancerului. Nu cantitatea de mere contează”, a afirmat Mencinicopschi.
„Copiii sunt mult mai sensibili la astfel de substanţe decât adulţii. E bine să citească etichetele şi să evite citricele sau alte fructe care sunt tratate cu această substanţă”, a mai spus profesorul.
Inclusiv președintele ANPC susține că motivul pentru care merele de import nu se strică nici după…
Continuarea pe Glow.ro