Fructele din supermarket, dăunătoare pentru sănătate? Ce spun specialiștii

0

Și acum vă întrebați cum reușesc merele din supermarketuri să arate impecabil? Răspunsul este o substanță cancerigenă, după cum avertizează medicii, care susțin că din ce în ce mai multe fructe de import care ajung în țară sunt tratate chimic.

Profesorul Gherghe Mencinicopschi a dezvăluit într-un interviu, la DcNews, că imazililul, substanța cu care din ce în ce mai multe fructe sunt tratate, are potențial cancerigen.

„Imazalilul e o substanţă cu efect antifungicid, care măreşte perioada de viaţă pe raft a mărului, aşa cum se întâmplă şi la citrice. La unele citrice, la lămâi, este înscripţionat faptul că au fost sau nu au fost tratate cu imazalil. Imazalilul este o substanţă cancerigenă şi poartă vina acestei creşteri a cancerului. Nu cantitatea de mere contează”, a afirmat Mencinicopschi.

„Copiii sunt mult mai sensibili la astfel de substanţe decât adulţii. E bine să citească etichetele şi să evite citricele sau alte fructe care sunt tratate cu această substanţă”, a mai spus profesorul.

Inclusiv președintele ANPC susține că motivul pentru care merele de import nu se strică nici după…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.