Greșeli pe care le faci atunci când îți faci manichiura

0

Îți dorești să ai grijă de manichiura ta și să ai niște unghii superbe, însă atunci când ți le faci acasă, faci mai mult rău decât bine. Utilizarea incorectă a unghierei și a forfecuței, pilirea intensă sau aplicarea ojei fără o bază sunt greșeli care îți ruinează unghiile. Uite care sunt efectele acestor greșeli dar și cum le poți repara:

1. Nu-ți dezinfectezi uneltele de manichiură

Tot ce are contact cu pielea trebuie adesea dezinfectat. Instrumentele ascuțite se pulverizează cu un dezinfectant puternic, un alcool sanitar pe care îl regăsești în magazine și în farmacii. Restul produselor cum ar fi pile, etc, se spală cu săpun antibacterian. Este recomandat să faci acest lucru după fiecare manichiură și pedichiură.

2. Nu îți dai corect unghiile încarnate

„Pedichiura, în cazul unghiilor încarnate, este destul de pretenţioasă. Dacă unghiile sunt normale, nedureroase, se taie drept, doar vârful, apoi se pilesc şi li se dă o formă. Dacă unghia e încarnată, se taie vârful, dar şi lateralele, însă tot drept”, susține specialistul Flori Lixandru.

3. Îți faci rău când îți tai cuticulele

Înainte de a începe această procedură, înmoaie mâinile în apă caldă. Apoi împinge cuticulele și abia apoi taie-le doar cu o forfecuță specială, nu cu unghiera. Rănirea pielii din jurul unghiilor nu va duce doar la infecții, ci și la deformarea unghiei afectate.

4. Ai „prea multă” grijă de manichiura…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.