Iaurt, sana sau chefir? Care produs lactat este mai sănătos decât celălalt?

0

Toate cele trei produse lactate acidulate: iaurt, sana sau chefit, sunt realizate prin procesul de fermentare al laptelui cu diferite bacterii. Având gusturi diferite, date de către bacteriile specifice, cele trei lactate nu doar că sunt foarte bune, dar și foarte sănătoase. Cea mai mare diferență dintre cele trei constă în modul de preparare.

În anumite zone ale țării, iaurtului i se spune lapte prins, care se face de fapt din lapte fiert și lapte obișnuit, în proporții egale. Secretul gustului este dat de fermentare și de cât de gras este laptele de vacă. Acum, între iaurt, sana, chefir și lapte bătut nu sunt diferențe mari, dacă se utilizează un lapte cu același conținut de grăsime. Însă care sunt beneficiile pentru sănătate a acestor lactate dar și cum se prepară ele? Aflați imediat:

Iaurtul și secretele pe care nu le bănuiai

Fiind un produs tradițional balcanic, iaurtul este obținut prin fermentarea laptelui de rumegătoare (vacă, oaie, capră, bivoliță) cu microorganisme probiotice. Acestea provin din microfloră spontană, adică sunt realizate prin fermentarea laptelui însămânțat cu un iaurt…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.