Imunitatea corpului depinde de sanatatea florei intestinale

0

Flora intestinala are un rol foarte important in procesul de digestie. E bine de stiut faptul ca flora intestinala contribuie in procent de 70% in ceea ce priveste activitatea tractului digestiv. Toate bacteriile bune care ajuta la flora intestinala contribuie eficient la sanatatea sistemului imunitar. Asadar, imunitatea corpului depinde in mare parte si de sanatatea florei intestinale.

Aceste bacterii pozitive formeaza un scut de protectie impotriva anumitor afectiuni care apar de cele mai multe ori din cauza imunitatii scazute. Bacteriile lactive sunt foarte importante pentru sanatatea noastra, chiar inca din primele luni de la nastere. Si in viata adultului au numeroase efecte benefice la nivelul tubului digestiv:

-sustine dezvoltarea corecta a sistemului imunitar;
-regleaza motilitatea instestinala, favorizand tranzitul digestiv fara probleme;
-reface bariera intestinala de aparare a organismului atunci cand apare un dezechilibru provocat de administrarea unor antibiotice puternice;
-mentine integritatea mucoasei intestinale;
-impiedica absortia toxinelor.

Asigura bacteriile bune de care flora intestinala are nevoie pentru a functiona corect

Probioticele sunt solutii eficiente cu ajutorul carora poti sa protejezi flora intestinala. Este recomandat sa folosesti astfel de tratamente care populeaza flora intestinala cu bacterii bune, in special dupa ce ai urmat un tratament cu antibiotice. Bifidobacteriile sau lactobacilii au rolul de a popula intr-un numar cat mai mare intestinul gros, asigurand un echilibru intre flora intestinala si alti patogeni.

Flora intestinala are nevoie de mai mult ajutor pentru a se reface, nu doar o cantitate mare de probiotice. Si probioticele au nevoie de un mediu prielnic pentru a se dezvolta si grani, asa ca atunci cand nu gasesc un substrat hranitor care sa le eficientizeze inmultirea, mor. O buna solutie este combinarea probioticelor cu FOS (Fructooligozaharide). Acestea sunt cunoscute ca si prebiotice. Rolul acestei combinatii este de a transforma 1 miliard de probiotice in 10 miliarde. Prebioticele sunt nutrienti benefici care reprezinta hrana preferata a probioticelor. FOS sunt prebiotice care ajuta la inmultirea rapida a probioticelor, colonizarea facandu-se chiar si de 4 ori mai rapid decat in mod normal.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.