Îndepărtarea punctelor negre

0

Punctele negre sunt una din marile probleme ale tenului la momentul actual. Nu doar inestetice, acestea reprezintă şi un semn că pielea are nevoie de mai multă atenţie. Punctele negre sunt de altfel o acumulare de sebum şi murdărie care se blochează în pori şi le oferă un aspect neplăcut. Mai mult decât atât specialiştii avertizează că porii încărcaţi afectează elasticitatea pielii. De regulă tenul gras şi mixt este cel mai predispus la pori dilataţi şi puncte negre, în special în zona T, unde gandele sebacee au tendinţa de a produce o cantitate de sebum foarte mare. Există diverse metode de a scăpa de punctele negre şi de a preveni apariţia altora.

  1. Curăţarea feţei de două ori pe zi

Chiar şi după o demachiere pe faţă rămân reziduuri de sebum, impurităţi şi machiaj, tocmai de aceea acestea trebuie îndepărtate prin spălare cu un gel blând de curăţare.

  1. Porii trebuie curăţaţi înainte şi după un antrenament de fitness

Înainte de sală faţă, decolteul şi patele trebuie şterse cu şerveţele purifiante, iar la sfârşitul antrenamentului trebuie să faceţi un duş imediat.

  1. Pielea trebuie exfoliate de 2-3 ori pe săptămână

Tenul gras sic el mixt au nevoie de o exfoliere mai frecventă, întrucât în combinaţie cu reziduurile şi excesul de sebum, celulele moarte pot bloca porii.

  1. Serumul pe bază de retinol este excelent

Serumul pe bază de retinol are rolul de a reînnoi pielea mult mai rapid decât este capabilă aceasta să se exfolieze singură, îndepărtând celulele moarte şi bacteriile de la suprafaţa acesteia.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.