Industria muzicală raportează progrese în ceea ce privește diversitatea

0

Începând cu 2016, s-a înregistrat o creștere semnificativă a personalului etnic negru, asiatic și minoritar din industria muzicală, potrivit unui nou raport.

Proporția angajaților etnici minoritari a crescut de la 15,6% în 2016 la 22,3% în acest an, potrivit organismului comercial UK Music.

Raportul a menționat că reprezentarea este mai slabă în locurile de muncă mai bine plătite.

Dintre cei care câștigă peste 100.000 de lire sterline pe an, doar 27% erau femei și 12,2% nu erau albi.

În locurile de muncă cu salarii reduse – unde salariile sunt mai mici de 15.000 de lire sterline – cifrele au fost de 59,4% și respectiv de 33,6%.

În general, reprezentanța femeilor era de 49,6% în 2020 – aproximativ aceeași ca în 2016.

UK Music, care reprezintă industria muzicii înregistrate și live, a efectuat un studiu de diversitate la fiecare doi ani din 2016.

Ultimul raport vine în urma mișcărilor din industrie pentru a sprijini mai bine comunitatea neagră, cu inițiative precum #BlackoutTuesday, determinate de moartea lui George Floyd și de campania Black Lives Matter.

De atunci, artiști, inclusiv Leigh-Anne Pinnock, de la Little Mix, s-au prezentat pentru a discuta despre experiențele lor de rasism din industrie.

Directorul executiv al muzicii din Marea Britanie, Jamie Njoku-Goodwin, a declarat: „Ca industrie, suntem uniți în hotărârea noastră de a conduce calea îmbunătățirii diversității și incluziunii în sectorul nostru…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.