Influencerii de pe Instagram sunt o prioritate pentru vaccinarea în Indonezia

0

Printre primii de la coada pentru vaccinurile împotriva coronavirusului din Indonezia a fost un grup vizibil de – influenceri ai rețelelor sociale.

Alături de președintele Joko Widodo, cea de-a patra țară cu cea mai mare populație din lume, a început miercuri campania de vaccinare cu personalitatea de televiziune indoneziană, Raffi Ahmad, care are aproape 50 de milioane de adepți pe Instagram.

„Alhamdulillah [Lăudați lui Dumnezeu] un vaccin … Nu vă temeți de vaccinuri”, a scris celebritatea în vârstă de 33 de ani sub un videoclip despre el primind doza, alături de un emoji cu inimi.

A decide cine ar trebui să fie primul la rând pentru dozele limitate de vaccin a fost o provocare în întreaga lume, multe țări acordând prioritate medicilor vulnerabili și persoanelor în vârstă.

Înaltul oficial al Ministerului Sănătății, Siti Nadia Tarmizi, a declarat că decizia de a include influencerii alături de aproape 1,5 milioane de lucrători din domeniul sănătății în prima rundă de vaccinări a fost o strategie deliberată de comunicare a guvernului.

Deși Indonezia se confruntă cu cel mai sever focar de coronavirus din Asia de Sud-Est – cu peste 869.000 de cazuri și 25.000 de decese – a existat scepticism în ceea ce privește siguranța și eficacitatea oricărui vaccin și în cea mai mare națiune majoritar musulmană din lume, indiferent dacă este halal sau permis sub islam.

Indonezienii se numără printre utilizatorii…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.