Inspirația zilei în modă! Rochia cămașă, perfectă pentru această primăvară

0

Rochia cămașă are o istorie bogată în care a evoluat treptat, cucerind cu desăvârșire lumea modei.
Inspirația zilei în modă! Rochia cămașă, perfectă pentru această primăvară
În trecut, cămașa reginei sau rochia cămașă de noapte (robe chemie) a fost „adusă” în lumea modei de către regina Maria Antoaneta a Franței (1755-1793). În zilele călduroase de vară, regina purta o astfel de rochie simplă din bumbac și o pălărie de paie. Cum suverana era un adevărat model pentru doamnele de la curte și din burghezie, rochia sa a devenit repede un „trend”.
Citește și: Inspirația zilei în modă: Rochiile Maxi
Era vorba despre o rochie dreaptă, din bumbac, tafta (țesătură din mătase lucioadă și netedă) sau muselină (țesătură din bumbac sau mătase, subțire și ușor transparentă). Era strânsă în talie cu un cordon, iar mânecile îi erau bufante. De asemenea, rochia se termina cu un volan.
Mai târziu, în 1950, designerul Christian Dior a preluat cămașa bărbătească și i-a atașat o crinolină (fustă lungă și largă, în formă de clopot, așezată pe balene sau arcuri subțiri de oțel, la modă la mijlocul sec. XIX), iar astfel s-a născut prima rochie cămașă modernă.
Rochiile cămașă de azi
Stilul acesta de rochie este cât se poate de versatil! Poate fi purtată cu balerini, sandale joase, cu toc sau platformă, teniși, bocanci sau chiar stiletto.
Sunt rochii întâi de toate extrem de comode, practice…

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.