Interpretare modernă a temei tradiționale

0

Îmbrăcămintea tradițională nu este o modă efemeră. Departe de a fi ultima tendință, este mai degrabă prima. Pentru că vorbește despre influențe (culori, modele, țesături). Acestea fac parte din moștenirea istorică a oricui le poartă.

Utilizarea manifestărilor culturale tradiționale ca sursă atât de inspirație, cât și de creativitate sunt nenumărate, cu atât mai mult odată cu apariția noilor tehnologii și a globalizării. În ultimele două decenii, industria modei, care include designeri de lux și retaileri tradiționali, a dezvoltat un interes remarcabil pentru toate aspectele tradiționale. În consecință, designerul care folosește modele tradiționale sau stiluri artistice pentru creațiile sale va fi încântat de rezultatul noilor sale idei rezultate din inspirația culturală.

Articolele de îmbrăcăminte își pot identifica cu ușurință utilizatorii într-o cultură, în special acele articole care au o semnificație importantă în cadrul acesteia. Îmbrăcămintea poate avea un potențial comunicativ întrucât înglobează elemente esențiale ale materialului, cum ar fi: formă, culoare, tactilitate, mișcare, rigiditate sau luminozitate.

Designerii care creează haine cu motive tradiționale au cunoștință de semnificația acestora, nu le lipsește familiarizarea cu comportamentele de zi cu zi sau cu practicile care au modelat astfel de piese vestimentare culturale de-a lungul timpului.

În România, deși obiceiul de a…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.