Istoria trench-ului: de unde provine şi cine l-a purtat pentru prima dată

0

A venit primăvara, aşa că e momentul potrivit să schimbăm gecile de iarnă cu jachete mai subţiri. Trench-ul este unul dintre piesele vestimentare care nu trebuie să îţi lipsească din garderobă, mai ales că nu se va demoda niciodată. Este extrem de versatil şi uşor de asortat la orice ţinută, dar câţi cunosc adevărata istorie a acestui obiect vestimentar?
Istoria trench-ului: de unde provine şi cine l-a purtat pentru prima dată
Clasic şi elegant, trench-ul este un mush-have în sezonul primăvară-vară 2019 şi vine în nenumărate forme, texturi şi culori. Acest obiect vestimentar se poate găsi în diverse nuanţe, precum clasicul negru, crem, bej, dar şi în culori colorate, precum albastru electric, orange sau roşu. De asemenea, trench-ul poate fi croit într-o varietate mare: cu butoni, curele, buzunare mari ori revere.
Trench-ul este hitul primăverii, aşa că nu ezita să ţi-l achiziţionezi cât mai repede. Arată de minune în orice combinaţie de culori şi poate fi purtat cu lejeritate la ţinute elegante, casual, dar şi sport.
Această piesă vestimentară are popularitate şi în ziua de astăzi, deşi a fost inventat încă de acum mai bine de 120 de ani. Află în materialul care urmează cine a confecţionat trench-ul, dar şi cine l-a purtat pentru prima dată.
El datează încă din perioada Primul Război Mondial, atunci când soldaţii britanici şi francezi au fost obligaţi să poarte haine mai uşoare pe front.

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.