Îți dorești să rămâi însărcinată dar ai peste 40 de ani? Uite ce ar trebui să știi înainte de conceperea unui copil

0

Oare până la ce vârstă voi mai putea fi fertilă pentru a avea un copil? Sarcina și nașterea se modifică odată cu vârsta? Ce să fac ca atât eu cât și copilul meu să fim sănătoși? Toate acestea sunt întrebări pe care foarte multe femei și le pun. Doctorul Emel Nuraltay, unul dintre cei mai renumiți medici obstetricieni din țară și șefa secției de obstetrică și ginecologie a Spitalului Clinic Sanador, vine în ajutorul tău, cu câteva răspunsuri.

Întrebată până la ce vârstă pot femeile să devină mame, medicul a declarat clar că depinde de fiecare organism în parte.

„Până la vârsta la care organismul le permite. Și aici mă refer la vârsta fertilă a unei femei, care, așa cum organismele fiecăreia dintre noi sunt diferite, la fel și dacă ne referim la vârsta fertilă a femeilor e vorba despre același lucru. Sunt femei care sunt fertile până la 40-45 de ani, uneori chiar mai mult. Femeia este fertilă atât timp cât rezerva ei ovariană este funcțională”

Dacă fertilitatea este una dintre problemele tale, medicul a dezvăluit câteva metode prin care să îți sporești șansa de a rămâne gravidă.

„O igienă sănătoasă, o alimentație corectă, o viață activă, nu sedentară, activități care să-i mențină o stare de sănătate bună, evitarea excesului ponderal. Să le recomandăm femeilor după o anumită vârstă să folosească suplimente alimentare care să le îmbunătățească calitate…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.