La cât timp recomandă stiliștii spălarea părului

0

Cu toate știm că părul arată cel mai bine atunci când este curat. Acesta are mai multă strălucire, mai mult volum și se poate aranja imediat. Cu toate acestea, spălatul părului nu trebuie să devină un obicei pe care îl practici adesea. Julian Farel, este un stilist care a explicat cât de des este cel mai recomandat să ne spălăm părul, în funcție de tipul său, bineînțeles.

Cu toții suntem diferiți și de aceea nu există un ritual anume în care ne putem spăla părul. Sunt persoane care stau zile întregi fără să se spele pe cap și să nu se vadă rău, iar alte persoane se văd nevoite să o facă zilnic.

Aparent nu există niciun concept anume pentru fiecare tip de păr, doar că, cu cât ne spălăm părul mai rar, cu atât este mai bine. Economisim timp și șampon, iar părul nostru o să ne mulțumească mai târziu, conform stilistului celebru.

Acesta este de părere că spălatul frecvent face mai mult rău decât bine: “Dacă te speli pe cap în fiecare zi vei înlătura uleiurile naturale pe care le secretă scalpul, ceea ce duce la un păr mai uscat şi mai fragil”, a spus el.

Julian Farel recomandă spălarea părului la 2-3 zile, dar există și anumite excepții.

Un alt stilist celebru, Paul Cucinello, a declarat că dacă părul tău este foarte deteriorat din cauza folosirii pe termen lung a produselor de îngrijire, atunci cu siguranță părul tău are nevoie de o îngrijire mai specială și ar trebui să îți speli părul de maxim două ori pe săptămână, conform Women’s Health

Exact același lucru se aplică și în cazul persoanelor cu păr gras. Te poți spăla la cap liniștită dar fără să folosești șampon, acest lucru fiind valabil inclusiv după ce ai fost la sală.

În plus, balsamul pe care îl folosești trebuie aplicat doar la vârfuri, pentru a nu te trezi că ți s-a îngrășat părul și nu știi cum sau de ce.

În ultimul rând, părul are nevoie de un șampon potrivit în funcție de tipul acestuia: dacă îl ai uscat alege un șampon nutrivit, pentru părul fragil este necesar unul reparator, în timp ce părul vopsit are nevoie de produse mult mai blânde.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.