„La cinci pași de tine” de Rachael Lippincott, cu Mikki Daughtry și Tobias Iaconis

0

„Pentru prima dată simt întreaga povară a fiecărui centimetru, a fiecărui milimetru din cei cinci pași dintre noi. Îmi strâng puloverul mai aproape de corp și intorc privirea spre teancul de saltele de yoga din colț, încercând să nu dau atenție faptului că distanța aceasta va exista întotdeauna.”

La începutul lunii mai a intrat pe ecranele cinemat ografelor românești un film foarte vizionat – „La cinci pași de tine”, în regia lui Justin Baldoni, cu Cole Sprouse și Haley Lu Richardson în rolurile principale. Doi adolescenți grav bolnavi, ale căror vieți atârnă de un fir de ață, se cunosc într-un spital și se îndrăgostesc iremediabil. Aproape în același timp a ieșit pe piață și cartea pe care o prezentăm acum.

Eroii cărții (și ai filmului) sunt Stella Grant și Will Newman, doi adolescenți atinși de fibroză chistică, în grade diferite, adică o boală cumplită a plămânilor – ea așteptând un transplant, el sperând cu un medicament nou și revoluționar să aibă efect. Altfel…Și nu se pot apropia unul de celălalt fără să-și riște viața.

Scriu editorii: „Stella Grant simte nevoia să-și planifice viața pas cu pas – poate pentru că plămânii ei bolnavi, pe care nu-i poate controla, i-o guvernează oricum, trimițând-o periodic în spital, încă din copilarie. În momentul de față, Stella trebuie să-și planifice foarte bine viața pentru a nu pierde locul pe lista beneficiarilor unui…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.