Lucruri pe care doar copiii mijlocii le inteleg

0

A fi copilul mijlociu din familie este dur. Esti si fratele sau sora mai mica a cuiva, dar esti si mai mare in acelasi timp decat alti frati ai tai. Te-ai saturat sa fii in umbra celorlalti din familie si sa fii mereu certat pentru ce fac altii sau pentru ca trebuie sa ai grija de altii?

Nu mai conteaza.

Toti copiii mijlocii au anumite lucruri in comun si probabil ar trebui sa iti sune si tie cunoscute, daca te numeri printre ei

  • Esti independent de la o varsta mica

De vreme ce nu ti-a fost niciodata acordata prea multa atentie tie, spre deosebire de ceilalti frati ai tai, ai inceput sa inveti pe cont propriu anumite lucruri. Si acum uite unde ai ajuns. Nu spune ca asta este un lucru rau!

  • Nu esti niciodata prezentat de catre parintii tai asa cum sunt prezentati fratii tai

Parintii vor spune „Acesta este fiul meu mai mare, acesta este fiul meu mai mic.” Dar cand va veni vorba de tine, nu vor spune niciodata „Acesta este mijlociul”. Pur si simplu iti vor spune numele sau o porecla aiurita.

  • Esti confundat adesea sau strigat cu numele fratilor mai mici sau mai mari

Sa nu spui ca nu ti s-a intamplat asta niciodata, ca nu este asa. Cu siguranta ai trecut si tu prin asta si ai fost nevoit sa rectifici greseala cu o unda de iritare. Atat in fata parintilor, cat si privitor la rude sau prieteni de familie.

  • Esti comparat mereu cu fratii mai mari

La scoala, la biserica, in familie sau intre prieteni. Te-ai si saturat ca toata lumea sa spuna ca fratii tai mai mari au facut aia, au dres ailalta si ca tu nu ai ajuns la nivelul lor. Fiecare este unic si face lucrurile in felul lui, nu?

Sursa foto: psihoradea.com

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.