Luptă prin metode naturiste împotriva răcelii şi gripei din sezonul rece

0

Potrivit Click Sănătate, răceala şi gripa vor începe în curând. Luate din timp, suplimentele şi preparatele din plante te feresc de probleme.

Riscul contractarii de virusuri si răceali care circulă în sezonul rece este atât de mare, încât o persoană poate să sufere chiar şi opt episoade de guturai. Tot ce poţi să faci acum este să te înarmezi bine cu soluţii din natură.

Cura cu echinacea, la începutul toamnei

Echinacea acţionează aidoma vaccinului antigripal, crescând rezistenţa în faţa infecţiilor bacteriene şi virale. De altfel, este dovedit faptul că această plantă scade riscul de apariţie a răcelii cu 60%.

Condiţia este să începi o cură cu echinacea în primele luni ale sezonului rece şi să o repeţi la intervale regulate de timp. Astfel, timp de 30 de zile, ia câte un comprimat cu pulbere de echinacea (de 300 mg), de câte trei ori pe zi.

Cura trebuie urmată de o pauză de o lună şi apoi poate fi reluată. Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani pot lua câte un comprimat de echinacea de 400 mg pe zi sau comprimate cu ulei de echinacea, una-două capsule pe zi.

Măceșul cel mai bun remediu…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.