Cum sa alegem fondul de ten

0

Când este timpul sa alegiti fondul de ten, atunci trebuie mai întâi să stabiliti ce tip de fond de ten este potrivit pentru tipul vostru de piele. Dupa care sa alegeti nuanta corecta și, de asemenea, textura potrivita.

Alegerea nuantei fondului de ten

 • Cel mai bun mod de a afla care este nuanta potrivita pentru tonul tenului vostru este sa aveti un pic de curaj. Trebuie sa fiti suficient de curajoase sa mergeti la cumparaturi fara sa purtati fond de ten dar inarmate cu o oglinda compacta. Astfel în magazin, puteți încerca cu ușurință diferite nuante, stabilind care este culoarea potrivita pentru tine.
 • La alegerea nuantei corect va amintesc ca  întotdeauna un fond de ten perfect ar trebui să fie identic cu tonul pielii voastre.
 • Prin urmare daca aveti pielea in nuanta de galben evitati tonurile de roz, piersica sau portocaliu.
 • Cand alegeti nuanta de fond de ten, aplicati si testati la lumina naturala.
 • Dupa cum am mai mentionat in unul din articolele mele cel mai indicat ar fi  sa aplicati trei nuante de fond de ten care vor fi in armonie cu tonul pielii voastre, astfel va fi mai usor sa identificati varianta corecta.
 • Aplicati o cantitate mica de fond de ten pe gât și apoi peste linia maxilarului, uniformizand  ușor.
 • Puteți deasemeni sa aplica o cantitate mica pe obraz, aproape de linia maxilarului si apoi mergeti afară, la lumina zilei pentru a observa mai bine nuanta, daca aceasta se confunda cu  pielii voastrei inseamna ca este culoarea potrivita, nu trebuie sa apara ca o pata pe piele.
 • Puteți cumpăra, două nuante de fond de ten și se le amestecati pentru a obține culoarea dorită.
 • După ce găsiți nunata ideala  cea mai bună opțiune este de a alege o „pudra translucida”, in acelasi ton.
 • Dacă aveți tenul mai inchis, atunci ar trebui sa alegeti nuanțe de galben sau roșu.
 • Se intampla de destul de des ca partea centrala a fetei sa fie mai deschisa în comparație cu partea exterioară.. Prin urmare, ar trebui să încercați sa gasiti o nuanta de fond de ten intre cele doua tonuri, astfel încât să se mențină un echilibru.

Fondul de ten si tipul de ten

Există o mare varietate de fonduri de ten disponibile pe piață astăzi sub forma de: fond de ten lichid, pudră și compact. Prin urmare, găsirea fondului de ten care sa se potriveasca tipului tau de piele si care sa-i confere un aspect natural,devine descurajatoare.

 • În cazul în care aveti tenul gras, atunci ar trebui să utilizați un fond de ten oil-free sau pe bază de apă.
 •  În cazul în care aveti tenul uscat, atunci ar trebui să utilizați fond de ten lichid sau sub forma de crema.
 • In cazul in care aveti tenul mix, atunci ar trebui sa folositi fond de ten lichid sau fond de ten compact.
 • Indicat ar fi sa testati fondul de ten chiar sub linia maxilarului. Astfel veti sti imediat daca acesta va fi potrivit pentru ten sau nu.
 • De obicei, femeile fac greseala si testeaza culoarea fondului de ten pe obrazul. Zona obrajilor este adesea de culoare mai inchisa decât alte zone ale feței, prin urmare, zona obrajolor  nu este locul ideal de testare.
 • Persoanele care au un ten cu pigment galben, pamantiu trebui să caute si sa foloseasca fonduri de ten in nuanțe de galben si cu formule oil-free, deoarece tenul inchis reflectă mai multă lumină și este, în general, mult mai gras.

Tipuri de fond de ten

Fondurile de ten sunt disponibile pe piață sub diferite forme. Puteți sa alege oricare dintre ele în funcție de nuanta si tipul de ten. Toate aceste tipuri de fond de ten au calități diferite, pentru a vă oferi aspectul dorit și, prin urmare, fiecare dintre ele este special. Mai jos sunt prezentate principalele tipuri de fond de ten pentru a vă ajuta să cunoasteti calitățile lor.

Fondul de ten lichid

Fondurile de ten lichide sunt recomandate pentru aproape toate tipurile de piele, prin urmare, sunt considerate cele mai utilizate fonduri de ten. Acestea oferă luminozitate si un grad de acoperire medie. Ele nu numai că oferă o acoperire medie dar ofera si  un aspect natural tenului si sunt usor de aplicat. Fondurile de ten lichide au formule disponibile pe baza de apa si pe baza de ulei, cele create pentru tenul uscat ofera hidratare si un aspect satinat, cele create pentru tenul gras ofera un finish mat iar cele create pentru tenurile combinate ofera echilibru tenului  prin control de sebum si hidratare.

Fondul de ten crema

Fondul de ten crema nu este intodeauna o alegere favorabila. Acesta ofera un grad de acoperire medie, putin mai mare decat un fond de ten lichid. Desi acest fond de ten are o textura foarte placuta in momentul aplicarii, se usuca foarte repede, facand dificila intinderea lui pe piele. Acest tip de fond de ten are mare popularitate nu doar ca acopera foarte bine dar are si proprietati hidratante, ceea cel face ideal pentru tenurile combinate si mai ales pentru tenurile uscate. Daca aveti tenul gras sau combinat cu tendinte de ingrajare recomandat ar fi sa nu-l folositi.

Fondul de ten compact

Fondurile de ten compacte sunt considerate cele mai bune pentru tenurile grase si normale cu tendinta de ingrasare. Acestea ofera in general luminozitate, acoperire usoara, mata pielii atunci cand este aplicat cu ajutorul unui burete uscat, deoarece atunci cand este aplicat cu un burete umed, ofera un grad de acoperire mare.

Dual Active Powder Foundation

Dual Active Foundation este fondul de ten cu dubla actiune dupa cum ii spune si numele, fiind o combinatie de fond de ten si pudra. Aceste este ideal pentru femeia care e pusa tot timpul pe „fuga”, care este presata de timp si totusi trebuie sa arate impecabil in cateva momente. Dual Active Powder Foundation se aplica usor datorita pudrei si are o acoperire excelenta, datorita fondului de ten.

Dual Finish Compact Foundation

Poate fi fond de ten  lichid pudrat sau crema  pudrata. Ofera o acoperire usoara si este ideal pentru tenurile combinate. Daca aveti tenul uscat sau daca aveti nevoie de acoperire mare nu este recomandat sa folositi acest fond de ten pentru ca are tendinta de a  usca tenul si dupa cum am mai mentionat ofera acoperire mica.

 De ce sa folosim fondul de ten

 • Fondul de ten este folosit pentru a uniformiza nuanta pielii si pentru a da un finish perfect tenului.
 • Aplicarea fondului de ten este primul pas pentru crearea unui machiaj reusit.
 • Prin urmare, timpul alocat cautarii si alegerii fondului de ten este foarte important.
 • Aplicarea fondului de ten ajuta la minimizarea liniilor fine, ofera hidratare,control de sebum dupa caz, catifeleaza si da pielii un aspect tanar si luminos.

Trucuri pentru fondul de ten

 • Cel mai bun sfat atunci când se aplică fondul de ten, este acela ca nu trebui să fie vizibil pe piele.
 • Trebuie să testezi fondul de ten aplicandu-l usor sub linia maxilarului pentru a fi sigura că se potrivește cu nuanta tenul tau.
 • Este indicat să se omogenizeze fondul de ten cand il aplici pe piele cu ajutorul unui burete de machiaj.
 • Nuanta potrivita pentru tenul tau este atunci cand aceasta se confunda cu pielea.
 • Pentru a da pielii un finish perfect, cu un tampon de tifon sau un prosop umezit in apa tamponati usor dupa aplicare, astfel se va elimina aspectul mat al machiajului și pielea devine radianta.
 • Ar trebui sa ai două nuanțe de fond de ten în colecția ta. Una care sa fie potrivita pentru iarna si alta pentru vară. Și în  restul anului, cele doua culori se vor potrivi perfect cu nuanța pielii voastre daca le combinati.
 • Daca va doriti un aspect bronzat, atunci nu ar trebui să utilizați un fond de ten mai inchis, folositi un autobronzant.
 • Asigurați-vă că-i oferiti timp fondului de ten să se usuce, după aplicarea acestuia.
 • Crema hidratanta colorata functioneaza foarte bine pe perioada verii, dar nu se se mentine la fel de mult pe piele ca un fond de ten.
 • În cazul în care constati că in timpul zilei pe ten apar zone de alta nuanta ( acest lucru se intampla din cauza sebumului), ar trebui sa stergeti zona cu un șervețel, apoi sa aplicati cu o discheta sau o pensula pudra compacta sau pulbere.
 •  Este indicat  să  aplicati întotdeauna pudra peste fondul de ten pentru a „fixa” machiajul, si sa reaplicati in timpul  zilei, în scopul de a preveni aspectul tenului incarcat, neuniform.
Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.