Microsoft spune că mișcarea Apple împotriva creatorului „Fortnite” i-ar distruge jocurile

0

Microsoft Corp (MSFT.O) a declarat duminică că amenințarea Apple Inc (AAPL.O) de a-l opri pe creatorul „Fortnite” din instrumentele dezvoltatorului Apple, ar afecta activitatea de jocuri Microsoft, precum și alți dezvoltatori de jocuri.

Depunerea în instanță avut loc în cadrul unei dispute între Apple și Epic Games.

Apple a eliminat titlurile lui Epic din App Store, după ce producătorul de jocuri a încălcat regulile de plată din aplicația iPhone maker.

Epic spune că Apple a amenințat, de asemenea, că va întrerupe accesul la instrumentele Apple necesare pentru a menține software-ul „Unreal Engine”, pe care mulți dezvoltatori de jocuri îl autorizează pentru a crea o grafică mai bună.

Microsoft a spus că mișcarea îi va afecta cel puțin unul dintre propriile sale titluri de jocuri numit „Forza Street” care folosește motorul pentru versiunea iOS a jocului.

Kevin Gammill, directorul general al experiențelor dezvoltatorilor de jocuri Microsoft, a declarat că Microsoft are o licență „la nivel de întreprindere” pentru Unreal Engine și că mișcarea Apple ar împiedica capacitatea acesteia și a altor firme de jocuri de a face jocuri cu tehnologia pentru Mac și iPhone.

„Dacă Unreal Engine nu poate suporta jocuri pentru iOS sau macOS, Microsoft ar trebui să aleagă între abandonarea clienților și potențialilor clienți de pe platformele iOS și MacOS sau alegerea unui alt motor de joc atunci când se pregătește să…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.