Mihaela Bilic atrage atenția tuturor românilor: „Am constatat cu mâhnire şi îngrijorare că tradiţiile au fost uitate şi nesocotite”

0

Nutriționistul Mihaela Bilic este de părere că goana după alimente din import și adoptarea obiceiurilor alimentare din străinătate nu fac decât să ne dăuneze sănătății. Medicul a lansat de curând o carte „Abc de nutriție” adresată copiilor și, din acest motiv, a oferit un interviu în care discută despre problema alimentației în România.

Mihaela Bilic susține că ceea ce mănâncă un părinte se va reflecta și în alimentația copilului său, indiferent de „tentațiile” culinare existente în jur. Mai clar, părinții mănâncă haotic și nesănătos, însă încearcă din greu să îi hrănească pe cei mici cu orice altceva, dar mai puțin mâncare tradițional românească.

“Cred că dacă ne-am fi păstrat tradiţiile ar fi fost mai bine. Am constatat cu mâhnire şi îngrijorare că tradiţiile au fost uitate şi nesocotite. Aproape că vrem să ne dezicem de perioada aia în care am suferit. Şi acum a venit abundenţa asta şi avem impresia că produsele astea noi sunt mai bune decât ale noastre, pe care le percepem ca depăşite. Ajungem să credem că ciorba şi mămăliga cu brânză şi smântână sunt mult prea banale ca să fie valoroase, aşa că suntem înclinaţi să adoptăm tot ce vine din exterior, nu numai produsele, ci şi informaţiile”, declară Mihaela Bilic, într-un interviu pentru Adevărul.

Atunci când copilul părăsește casa familiei și merge la prieteni, vede că alți copii mănâncă ceea ce lui…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.