Mituri despre cancerul la san pe care nu ar trebui sa le mai crezi

0

Informatia poate salva vieti. Asa este si in cazul cancerului la san. De aceea Luna Constientizarii Cancerului la San este atat de importanta. Nu numai ca ar trebui sa cunosti lucruri despre cancerul la san, insa ar trebui sa fii si constient de ceea ce nu este adevarat cu privire la el.

De la semnificatia unei simple umflaturi pana la importanta geneticii, uite cateva mituri despre care trebuie sa stii

1. Mit: Vei avea cancer la san daca un membru al familiei a avut

Aceasta este una dintre cele mai populare mituri. Sa crezi ca daca cineva din familie nu a avut cancer la san, nici tu nu vei avea. Sau invers. De asta este important sa vorbesti cu medicul tau despre un control indiferent de istoricul tau medical.

2. Mit: Daca ti se descopera o umflatura la sani, probabil este cancer

Majoritatea femeilor care simt un nodul la sani, nu au de fapt cancer. Chiar daca este bine sa te autoexaminezi, cel mai bine este sa mergi la medicul specialist ca sa faca acest control asa cum trebuie.

3. Mit: Femeile tinere nu au cancer la san

A dezvolta cancer la san nu tine cont de varsta. Si cu toate ca femeile de peste 55 de ani sunt mai expuse la acest risc, mai mult de 250.000 de tinere au fost diagnosticate inainte sa implineasca 40 de ani.

4. Mit: Doar femeile au cancer la san

Cu toate ca barbatii sunt mai putin predispusi catre cancerul la san decat femeile, inca este posibil ca acestia sa dezvolte asa ceva. Acest tip de cancer este de asemenea descoperit la barbati, dar la etape mai tarzii de varsta. Insa, tot ei au si o rata de supravietuire mai mare decat femeile.

5. Mit: Esti in risc doar din partea mamei

Si aceasta este una dintre cele mai populare mituri. Insa pentru ca originile genelor tale sunt impartite intre mama si tata, trebuie sa fii atent la arborele genealogic din ambele parti ale familiei tale.

Pentru a preveni aparitia cancerului de san, trebuie sa ai in vedere anumite lucruri si trebuie sa cunosti cat mai multe despre asta. Atat simptomele si riscurile, cat si miturile.

Sursa foto: descopera.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.