Mituri despre depresie care nu fac decat sa inrautateasca lucrurile

0

Depresia este o problema grava de sanatate mintala care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Fie ca simptomele sunt episodice sau continue pe tot parcursul vietii, depresie face viata insuportabila pentru cei care sufera de ea.

Exista o multime de conceptii gresite si stigmate sociale din jurul depresiei si ele nu fac decat sa prejudicieze persoanele care sufera de boli psihice. Iata care sunt cele mai comune cinci mituri vehiculate despre depresie:

Mitul 1 – Depresia nu este o boala

Multi oameni resping diagnosticul de depresie ca si cum ar fi doar o inventie  psihanalitica. Total gresit! Depresia este o afectiune medicala – nu un punct de vedere, nu o atitudine, nu ceva pe care oamenii il pot schimba singurti.  Scanarile cerebrale prezinta semne de boala atunci cand se fac teste asupra creierului uman: creierul deprimat reactioneaza diferit decat cel sanatos.

Mitul 2 – Toata lumea este deprimata

Desi este adevarat ca tristetea si disperarea sunt sentimente comune, starea de depresie clinica nu afecteaza pe toata lumea. Pentru persoanele care sufera depresie nu exista nici o modalitate de a o ignora sau a se vindeca de ea. Acesti…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.