Mituri despre răceli. Sunt oare adevărate sau nu?

0

Sezonul rece este perioada în care ne temem cel tare pentru sănătatea noastră deoarece avem cele mai mari șanse să ne alegem cu câte o răceală. Cel mai bine este însă, să ne informăm cât mai bine referitor la modalitățile de a preveni o viitoare îmbolnăvire.

Uite 3 dintre cele mai cunoscute mituri despre răceli și vezi dacă sunt adevărate sau nu:

1. Antibioticele pot să trateze răcelile

Printre cele mai cunoscute mituri pe care doctorii tot continuă să le audă se numără faptul că, atunci când răcești, este necesar să iei antibiotic. Nimic mai fals. Antibioticul nu tratează o infecție virală (răceală sau gripă), ci doar infecțiile bacteriene. Așadar, riști dereglări puternice și grave ale sistemului imunitar dacă îți vei administra antibiotic atunci când ești răcit.

2. Vaccinul antigripal are impact negativ asupra organismului

Anumite persoane susțin că vaccinurile nu sunt eficiente asupra răcelilor. Vaccinurile contra gripei reprezintă însă cele mai potrivite modalități de protecție. Dacă nu te simți bine după administrarea vaccinului, sunt șanse să fi fost bolnavă de dinainte de a ți-l administra. Ai nevoie de circa două săptămâni pentru ca organismul să producă anticorpii care îți vor fi necesari pentru a te proteja de gripă.

3. Remediile naturiste sunt de ajutor

Într-adevăr, atunci când ești răcit, există câteva modalități naturale prin care poți combate boala, precum ceai cu…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.