Nu vă contraziceți în fața copilului

0

Una dintre cele mai mari greșeli pe care o pot face niște părinți este să se contrazică în fața copilului, mai ales dacă se contrazic în privința acestuia. Este foarte important ca imediat după venirea pe lume a unui copil, părinții să cadă de comun acord asupra modului cum îl vor educa, asupra valorilor pe care doresc să i le insufle, lucrurilor care îi vor fi interzise sau permise și asupra comportamentelor care nu îi vor tolerate. Trebuie să facă acest lucru, pentru a nu se vedea mai târziu puși în situația de-a se contrazice în fața celui mic, deoarece în felul acesta își vor știrbi unul altuia autoritatea.

Mie mi s-a mai întâmplat ca atunci când soțul meu o mustra/ certa pe Nereea, eu să intervin în favoarea ei. Asta din cauză că eu sunt mult mai îngăduitoare cu ea decât el și îi permit mai multe. Așa că atunci când o ceartă pentru un lucru pentru care eu n-aș certa-o, de multe ori nu prea stau pe gânduri și intervin spunându-i „Lasă-n pace fata, că n-a vrut!” sau „Las-o, n-o certa, că nu știa că n-are voie să…!” . Văzând că sunt de partea ei, Nereea repede sare cu gura la taică-su și-i zice „Lașă pace, fata!” sau „Am zis, nu ceta!”.

În felul acesta, nu numai că s-a obișnuit să fugă la mine să-i iau apărarea ori de câte ori cineva o mustră, dar mi-e teamă să nu înceapă să-l vadă pe tatăl ei cu ochi răi, ceea ce nu-mi doresc să se întâmple. Așa că este foarte…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.