Obiceiul alimentar care este mai eficient decat regimurile de slabit

0

Un program alimentar bazat pe mese regulate, este mult mai eficient, pentru controlul greutatii corporale, in comparatie cu un regim alimentar de slabit.

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Helsinki a monitorizat timp de zece ani aproape 5.000 de barbati si femei, in scopul indentificarii schimbarilor survenite in greutatea lor corporala.

A mai monitorizat, de asemenea, si factori care le -au afectat pe parcurs sanatatea, si au descoperit ca un control atent al greutatii corporale impiedica obiceiurile nesanatoase de alimentatie.

„Desi regimul de slabit poate parea solutia logica la problemele de control al greutatii, acesta poate duce la o greutate mai mare si la dezvoltarea, in timp, a unor tulburari alimentare.” a declarat Ulla Karkkainen, nutritionist.

Cele mai mari benevicii, pentru controlul optim al greutatii, sunt abtinerea de la regimurile de slabit conventionale si urmarea unui program alimentar bazat pe mese regulate. Incurajand functionarea normala a organismului este bine sa avem un consum suficient de substante nutritive.

Un studiu similar, realizat la Universitatea din Cambridge, participantii au prezentat niveluri mai mici ale insulinei si colesterolului dupa un interval de doua saptamani in care au luat masa la ore regulate, indiferent de greutatea lor corporala.

Cei mai inportanti factori de factori de risc predominanti in cresterea in greutate, in cazul femeilor, sunt:nasterea a doi sau mai multi copii,un nivel scazut de insatisfactie fata de viata personala si consumul frecvent de bauturi indulcite.

Iar la barbati,mesele neregulate si fumatul sunt factorii care contribuie cel mai mult la ingrasare.

In domeniul stiintelor sanatatii, specialistii clasifica acest tip de studiu sub termenul de ”crono-nutritie,” o cercetare axata pe efectele alimentatiei asupra metabolismului in urma monitorizarii regularitatii si a frecventei meselor.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.