Odihna, mai importantă decât alimentația. Care sunt motivele dar și efectele negative ale oboselii

0

Lipsa acută de somn poate să aibă și unele urmări mortale, conform studiilor realizate de-a lungul timpului, însă și rezultatelor recente ale unui cercetări în domeniu. Un mediu pediatru renumit trage un semnal de alarmă asupra consecințelor pe care le aduce lipsa totală de somn.

„Este cunoscut faptul că absenţa somnului are efecte grave asupra sănătăţii. De acum mai mult de un secol datează experimentele de deprivare a somnului la animal. (…) Lipsa somnului ucide mai rapid decât lipsa alimentaţiei. Au dovedit-o numeroase studii ulterioare. Timp de 100 de ani s-a crezut că lipsa somnului strică ceva în creier. Ca un aparat electric supraturat care face un scurt-circuit. Dar nu este aşa. (…)”, a dezvăluit medicul pediatru, dr. Mihai Craiu, pe pagina sa de facebook „Spitalul virtual pentru copii”.

Specialistul se referă la un studiu publicat în urmă cu puțin timp în revista științifică „Celula”. O echipă de cercetători din Departamentul de Neurobiologie din cadrul Universității Harvard (SUA) au aflat care ar fi motivul pentru care lipsa de somn ar putea deveni fatală.

„Aici arătăm, folosind…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.