Orice vom face în toamnă, designerii de modă spun că o vom face neapărat în piele

0

Tendințele modei pot veni și pleca, dar există câteva care par să rămână mereu în jur – iar pielea este una dintre ele. Fie că este vorba de o jachetă de motociclist de epocă sau de o geantă de mână, o piesă de piele atemporală este indispensabilă pentru orice dulap, indiferent de ceea ce spun pistele.

S-ar putea să nu fie o surpriză, atunci, că pielea are un rol important în colecțiile de toamnă / iarnă 2021.

Dar aceasta nu este piele așa cum o știți. În acest sezon, designerii s-au jucat cu structura și forma pentru a crea o serie de piese din piele ecologică, altfel decât orice ați văzut până acum.

Tendința a început la Temperley London, a cărei ultimă colecție „Rock Swagger” a fost inspirată de spiritul revoluționar din a doua jumătate a anilor 1970, o epocă în care pielea era sinonimă cu starletele subversive precum Patti Smith și Chrissie Hynde.

Până în acel moment, pielea fusese asociată anterior cu bărbații. În anii 1950, pictograma de la Hollywood, Marlon Brando, a purtat prima o jachetă de piele pe ecranul de argint din The Wild One.

În altă parte, James Dean a fost văzut frecvent purtând o jachetă de piele rigidă. Apoi, în anii 1960, era Steve McQueen al cărui look marca a fost definit de jacheta de piele în stil aviator și ochelarii de soare.

Acestea au fost alegerile de stil care ar ajunge să-i determine pe mulți să vadă pielea ca pe un semn de rebeliune. Dar abia după ce…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.