Produse cosmetice pe care niciodată să nu le împrumuți altor persoane

0

Întotdeauna vom avea produse cosmetice pe care dorim să îi arătăm măcar o dată prietenei noastre cele mai bune. Fie că este vorba despre o loțiune, un ruj sau o pensulă de machiaj, vom avea tendința de a împrumuta și prietenelor noastre un articol pe care îl îndrăgim sau pe care acestea și-ar dori să le încerce. Ceea ce nu știu femeile care practică aceste împrumuturi este că pot aduce o dată cu produsul înapoiat și o serie de efecte negative, bacterii, microbi sau chiar infecții. Anumite produse cosmetice sunt recomandate să fie folosite doar de către tine și să nu împrumuți nimănui niciodată, chiar dacă este vorba despre cele mai bune prietene ale tale.

Primul produs pe care nu ar trebui niciodată să îl împarți cu cineva este Fardul de pleoape. În momentul în care o altă persoană l-a atins, recipientul mic cu fard de pleoape este infectat. Aceste bacterii se pot transmite foarte ușor iar tu le poți contacta foarte repede dacă l-ai folosit și tu după alte persoane.

Cel de-al doilea produs pe care nu ar trebui să îl lași la îndemâna altcuiva este Lama de ras. Este clar că lama de ras este un obiect foarte intim pe care îl poate folosi doar o singură persoană și nu de prea multe ori, ce este drept. Dacă ai început să folosești o lamă de ras, nu accepta să o împrumuți altcuiva. Chiar și prietenele tale pot avea diferite bacterii, stafilococi, hepatită sau chiar HIV, având în vedere că este foarte ușor să intre în contact cu sângele.

Pensulele pentru machiaj. Din momentul în care ai început să folosești o pensulă de make-up, este doar a ta. Bacteriile se pot lua foarte ușor de pe fața altcuiva, mai ales că bacteriile supraviețuiesc și trăiesc foarte bine pe firele pensulei, în special într-un mediu umed cauzat de creme sau fond de ten. Cel mai bine folosește-le doar tu și nu uita să le speli după fiecare utilizare.

Un alt produs ce nu trebuie împrumutat este cam orice vine sub forma unui recipient. O cremă, loțiune, unt de corp și multe altele, trebuiesc utilizate doar de către tine. În momentul în care o altă persoană a atins cu degetele murdare recipientul, vei contacta bacterii care sunt foarte greu de eliminat.

Dacă te trezești peste noapte cu un herpes, adu-ți aminte că poate ai împrumutat cuiva vreun Ruj. Rujul se numără și el printre produsele pe care nu ai voie să le împrumuți dacă nu îți dorești să te trezești cu bacterii, infecții sau alte probleme ale buzelor.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.