Proprietatile ceaiului verde

0

Desi vorbim de o singura planta, si anume Camellia sinensis, exista mai multe categorii de ceaiuri datorita modului in care sunt preparate. Astfel, exista ceaiuri negre sau rosii, verzi, oolonguri, albe sau galbene. Ceaiul verde este un ceai nefermentat, incat imediat dupa procesul de culegere, frunzele sunt trecute prin abur, dupa care sunt uscate si rulate. Apoi, ceaiul este din nou uscat si conservat intr-o camera rece. Tocmai aceste etape impiedica fermentarea, obligatorie in cazul ceaiurilor negre. Deoarece nu este supus multor transformari comparativ cu alte ceaiuri, ceaiul verde este cunoscut pentru proprietatile sale terapeutice.

Avantajele ceaiului verde asupra sanatatii nu au fost trecute cu vederea de catre chimisti, actiune ce a fost concretizata in numeroase lucrari publicate de-a lungul anilor. Acestia au descoperit in ceaiul verde substante precum fosfor, potasiu, fluor, cupru, sodiu, clorofila, vitamine (A, B, C, E) ce ajuta pentru/la:

– acuitate vizuala – vechii chinezi presupuneau ca ceaiul verde poate ameliora acuitatea vizuala, lucru dovedit si de catre oamenii de stiinta deoarece acesta contine provitamina A, vitamina B1 (ce…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.