Protejeaza-ti caminul si familia, spunand “nu” solutiilor de incalzire improvizate

0

Parafrazand deja celebra replica “iarna nu-i ca vara!”, de foarte multe ori, nu numai autoritatile, dar si romanul de rand pare ca este mereu surprins de venirea iernii, aspect relevat de intarzierea cu care acestia iau o decizie in ceea ce priveste alegerea unei solutii de incalzire pentru locuinta proprie. De tot atatea ori, graba sau necunoasterea cu care se incearca rezolvarea acestei probleme, ii determina din pacate, sa ia decizii pripite care nu sunt de fiecare data si cele mai potrivite, punand in real pericol siguranta caminului si a familiilor celor implicati.

Un comportamant ingrijorator din punctul nostru de vedere, se regaseste si in argumentele pe baza carora se realizeaza procesul de achizitie de sobe, seminee pe gaz sau pe lemne, rezumandu-se in cele mai dese cazuri la aspect si mai putin la caracteristicile tehnice pe care acestea trebuie sa le indeplineasca cu adevarat.

Acestea fiind spuse, indrumati de sfaturile specialistilor de la pefoc.ro, vom incerca sa explicam avantajele si specificatiile de functionalitate ce trebuie luate in considerare atunci cand ne hotaram sa alegem ca sursa de incalzire pentru locuinta noastra, un semineu pe lemne, respectiv un semineu gaz.

Soba sau semineul pe lemne sunt adevarate icon-uri ce se asociaza automat cu experientele memorabile din vacantele petrecute in creierii muntilor sau in casa calda a bunicilor. Prezenta intr-o forma sau alta, vatra pe lemne a capatat constant, o data cu trecerea vremii, noi dimensiuni in materie de functionalitate si confort, ajungand ceea ce este astazi – o piesa centrala, responsabila de petrecerea cu stil a timpului liber, in compania familiei si celor dragi.

Iar pentru ca numarul avantajelor folosirii unei sobe sau semineu pe lemne este destul de generos, vom incerca sa ne rezumam la cele mai importante dintre ele:

  • acestea se bucura de caldura si autonomie superioare datorita faptului ca, sunt independente de o sursa externa de energie, nefiind afectate de penele de curent;
  • multitudinea de modele si diversitatea de culori permit personalizarea completa, in trend cu vremurile sau preferintele de stil ale fiecarui client in parte;
  • capacitatea de incalzire este net superioara altor solutii, cand ne referim la folosirea acestora intr-un spatiu generos (sunt confectionate din materialele de calitate, alese special pentru propretatile lor, termoconductoare);
  • sobele si semineele pe lemne sunt extrem de versatile, gratie diversitatii de forme si marimi ce le permite instalarea aproape oriunde, in casa sau la bloc.

 

In cazul persoanelor pentru care confortul devine prioritate, semineul pe gaz este solutia ideala atunci cand nu exista spatiu suficient pentru depozitarea lemnelor de foc, dar cand exista racord la reteaua de gaze naturale. Diversitatea de modele si paleta generoasa de culori, le fac ideale pentru aceia dintre noi care locuiesc la bloc si unde spatiul mic, limiteaza la alte solutii de incalzire. In plus, un semineu pe gaz este mult mai usor de intretinut decat unul pe lemne, acesta fiind doar unul dintre avantajele pe care le vom enumera in continuare:

  • o soba sau un semienu pe gaz reuseste sa incalzeasca mai rapid ceea ce se traduce automat in facturi reduse si economie de bani;
  • gama variata de modele, cu ventilatie (ce necesita cos de fum) sau fara ventilatie;
  • versatilitate – aceste modele pe gaz, se pot monta atat la curte, cat si la bloc;
  • sisteme de siguranta moderne – in cazul in care se intrerupe curentul sau gazul natural, acesta se va opri automat;
  • diversitate – paleta de seminee pe gaz cuprinde o gama variata de dimensiuni, in functie de necesitatile si stilul fiecarui client in parte;

 

Si pentru ca ne intalnim tot mai des cu o serie de confuzii pe piata de specialitate in ceea ce priveste subiectul semineu cu gazeificare, dorim sa venim cu cateva clarificari. Aceste modele intradevar exista, insa ele sunt foarte rare si la fel de scumpe, dar de cele mai multe ori, clientul se afla intr-o mare confuzie, de termeni si de functionalitate. De ce? Pentru ca nu se cunoaste diferenta dintre arderea ce se produce in urma realei gazeificari si arderea cu dubla combustie realizata in majoritatea incintelor de focare. Astazi, mai toate focarele sunt prevazute cu dubla combustie, adica un sistem de ardere al gazelor si inainte de evacuare. Practic, exista arderea principala – unde pui lemnul pe jar si il aprinzi – care mai apoi este urmata de arderea secundara,  cand se primeste oxigen suplimentar prin orificiile cu care sunt dotate focarele in partea din spate sau in fata sticlei pe interior (fenomen cunoscut sub numele de perdea de aer), ce favorizeaza o ardere completa si curata.

 

Asadar, pentru a elimina orice fel de confuzii, va sugeram sa apelati la specialisti seriosi cum sunt si cei de la pefoc.ro, care sa va ajute cu sfaturi si informatii avizate, astfel incat sa luati decizia cea mai potivita pentru caminul si familia dumneavoastra.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.