Reguli de bază în combinarea culorilor

0

Stilul şi moda sunt în continuă evoluţie, regulile de acum câţiva ani nu mai sunt valabile. A adăuga culoare garderobei tale este unul din modurile cele mai sigure de a încerca să-ţi exprimi personalitatea şi dispoziţia. In modă, la fel ca şi în artă, există moduri în care poţi să combini mai multe culori.

Baza este Cercul Cromatic, dar nu numai. Atunci când îţi alegi o ţinută trebuie să te limitezi la doar două-trei culori, deoarece efectul de curcubeu nu mai este la modă.

Culoarea te ajută să ieşi în evidenţă, să fii observat şi admirat.Sunt mii de culori în lume dar bărbaţii se feresc să le poarte pentru că nu ştiu cum. Există modalităţi sigure de a afla cum poţi combina şi asorta culorile.

Cercul Cromatic
Cand privesti Cercul Cromatic poti sa vezi 12 culori principale care variază de la roşu la violet, de la verde la galben, de la albastru până înapoi la roşu. Acestea sunt culorile de bază. Dar ce este cu adevărat important este întelegerea poziţiei fiecărei culori de pe cerc, pentru ca distanţa dintre ele este cea care le face uşor sau greu de potrivit.
Culorile primare: albastru, rosu, galben.
Culorile secundare: verde, portocaliu si mov, care rezulta din amestecul celor trei culori primare.
Culorile tertiare: violet, stacojiu, indigo, verzui, auriu.

Raportul dintre culori
Dacă înţelegi culorile te vei descurca în combinarea şi potrivirea acestora creând relaţii analoage, armonioase şi…

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.