Remedii naturale inspirate din fiecare colț al lumii

0

Oricare ar fi cultura din care provin, femeile acordă o atenție sporită îngrjirii și menținerii frumuseții lor. Așa și potrivit proverbului „câte bordeie, atâtea obiceiuri”, fiecare comunitate are propriul ei ritual cosmetic, pentru care utilizează produse locale populare. Hai să aflăm în ce constau acestea:

1. California: Ulei de semințe de struguri pentru un ten hidratat

În cel mai însorit stat din America, după stoarcerea strugurilor, semințele sunt recoltate și transformate apoi în ulei. Americancele sunt înnebunite după acest ulei, grație conținutului său bogat în acizi grași esențiali Omega-6 și vitamina E, substanțe ce vor ajuta la combaterea radicalilor liberi și care ajută bariera pielii împotriva factorilor externi dăunători. Americancele utilizează acest ulei pe post de cremă hidratantă, scrub pentru piele sau loțiune demachiantă.

2. Hawaii: Sare de mare pentru îngrijirea scalpului

Femeile din această zonă sunt invidiate pentru părul lor lung și lucios. Care este secretul? Sarea de mare. O exfoliere a scalpului cu sare de mare, o dată pe săptămână, te va ajuta să obții acel volum și acea strălucire naturală de care ai nevoie. Pentru un plus de eficiență, poți încerca un amestec din sare de mare, oțet de mere și ulei de cocos.

3. India: Pudră de turmeric pentru un chip superb

Această plantă minune bogată în substanțe nutritive și antiseptice este utilizată de către indience pentru…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.