Remedii pentru tenul gras

0

Dacă ai tenul gras trebuie să acorzi şi mai multă atenţie îngrijirii lui. Nu te îngrijora! Soluţii pentru a-ţi menţine şi recăpăta frumuseţea pielii, există! Iată câteva trucuri simple şi accesibile.

Pentru a înţelege mai bine cauzele tenului gras e bine să ai în vedere o serie de factori care favorizează apariţia acneei şi a petelor roşii: nivelul de hormoni, umiditatea crescută, alimentaţia, ereditatea, dar şi unele produse cosmetice pot influenţa apariţia excesului de sebum. Acesta din urmă poate fi mai crescut la pubertate, dar nu este exclus ca el să afecteze persoanele de orice vârstă. Este adevărat, nu există tratamente care să stopeze aceaste probleme, însă poţi încerca o serie de soluţii naturale care pot aduce îmbunătăţiri.

Zincul ajută la curăţarea tenului…

Spală-te pe faţă de trei ori pe zi, cu apă călduţă şi săpun pe bază de zinc (îl poţi găsi în farmacii). Apa caldă este eficientă deoarece dizolvă şi îndepărtează mai uşor impurităţile de pe piele.

… la fel şi măştile cu argilă

O mască de argilă preparată cu suc de citrice te ajută să ai un ten mat. Aceasta curăţă porii în profunzime dacă este ţinută pe faţă şi decolteu până când se usucă (10-15 minute). Măştile din argilă mai închise la culoare au o mai mare putere de absorbţie în timp ce măştile din argilă mai roşie sunt mai puţin iritante pentru piele. Oricum, după aplicarea lor este indicat să-ţi…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.