Rețetă dulce de cheesecake cu caramel

0

Cheesecake-ul cu caramel este un preparat ce îi vor satisface atât pe iubitorii de deserturi ușoare, cât și pe doritorii de un dulce simplu și aromat. Și dacă vei mai adăuga și câteva nuci, vei obține deja un desert sofisticat. Vestea bună este că se poate prepara foarte repede.

Vei avea nevoie de:

Pentru blat

  • 200g biscuiţi simpli
  • 50g zahăr
  • 115g unt topit

Pentru crema de brânză

  • 1kg crema de brânză
  • 200g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 5 ouă
  • 80ml smântână lichidă (30% grăsime)
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură esenţă de vanilie

Pentru siropul de caramel

  • 3/4 cană zahăr
  • 3 linguri apă
  • 12 linguri smântână lichidă
  • 1 mâna nuci prăjite şi tocate grosier pentru decor

Cum vei prepara Cheesecake-ul cu caramel

Mai întâi, va trebui să mărunțești biscuiții foarte bine, iar apoi îi vei pune într-un bol, alături de zahăr și untul topit. Va trebui să amesteci foarte bine și să transferi întreaga compoziție într-o tavă pe care ai uns-o cu unt, o tavă specială pentru acest tip de prăjitură. Compoziția se va întinde uniform și se va lăsa la rece, în frigider.

Mai apoi, ne vom ocupa de crema de brânză. Se vor amesteca pe rând toate ingredientele, până ce se va obține un amestec omogen. Vom turna această compoziție peste blatul de biscuiți ce s-a întărit, și se va pune în cuptorul preîncălzit. Se va coace la foc mic pentru 45 de minute, iar apoi se va lăsa la răcit.

Pentru a realiza siropul de caramel…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.