Riscurile din spatele manichiurii cu gel

0

Manichiura cu gel a început să devină printre cele mai căutate de către femei, iar cea clasică, cu ojă, a început să fie uitată de multe dintre acestea. Ceea ce se știe mai puțin însă, este faptul că lampa UV utilizată în timpul procedurii de realizare a manichiurii, poate pune în pericol sănătatea pielii. De ce se petrece acest lucru?

Comparativ cu manichiura clasică, realizată cu ojă, cea cu gel poate rezista până la 4 săptămâni, acesta fiind motivul principal pentru care a devenit atât de adorată de către femeile de pretutindeni. De asemenea, manichiura poate să se păstreze la fel de frumoasă până la finalul perioadei, fără să existe probleme precum ojă sărită sau exfolierea unghiei. Este esențial însă să avem unghii sănătoase, nu doar aspectuoase.

Lampa UV mărește riscul de apariție al cancerului de piele

Rezistența manichiurii cu gel este datorată utilizării lămpii cu radiații UV, care dă voie gelului să se usuce și să se fixeze mai ușor și mai repede. Radiațiile UV de altfel, nu sunt tocmai inofensive, din contră, reprezintă principala cauză a apariției cancerului de piele, iar…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.