Ciocolata amaruie cu migdale, o gustare inedita cu efect de medicament

0

Pentru ca se aproprie Ziua Internationala a ciocolatei amaruie cu migdale, ne-am gandit sa vorbim putin despre ea. Acest preparat, ce aduce laolalta gustul intens de boabe de cacao si aroma delicata a migdalelor, creaza buna dispozitie si contribuie la buna functionare a organismului.

Si pentru ca azi avem liber la ciocolata amaruie cu migdale, amintim si care sunt cateva dintre efectele dovedite ale acesteia asupra starii de sanatate.

Obtinuta din boabele macinate ale arborelui de cacao, ciocolata amaruie este o sursa valoroasa de antioxidanti, grasimi nesaturate, minerale, vitamine, fibre si compusi chimici care actioneaza ca stimuli pentru sistemul nervos. Studiile au dovedit ca in compozitia ciocolatei amarui exista mai multi antioxidanti decat in afine, portocala sau fructe de goji, care imbunatatesc activitatea metabolismului, reduc radicalii liberi si previn imbatranirea celulara.

Cercetarile realizate de nutritionisti si neurologi au dovedit ca ciocolata neagra cu migdale are efecte deosebite asupra digestiei, tranzitului intestinal, sistemului cardio-vasculara si asupra sistemului neuronal. Pe langa compusii antioxidanti, furnizati de ciocolata amaruie, contine si cantitati importante de fibre, grasimi nesaturata care contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular. Rezultatul cercetarilor au dovedit ca cei ce consuma regulat o cantitate moderata de ciocolata amaruie cu migdale sunt mai putin predispusi la afectiuni cardiovasculare, au capacitate de concentrare mai ridicata, memorie mai buna si sunt mai fericiti! Dealtfel trebuie amintit ca ciocolata amaruie cu migdale este o sursa importanta de fibre si antioxidanti, deci o putem manca fara a avea grija surplusului de kilograme.

Daca nu esti convinsa de efectele benefice dovedite ale ciocolatei amaruie cu migdale, o poti manca pur si simplu pentru gustul deosebit si aroma fina pe care o are. Cu siguranta ca senzatia placuta pe care o aduce iti va induce o starea placuta se satisfactie si multumire.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.