Scăderea în greutate după naştere

0

Multe femei se aşteaptă ca după câteva zile de la naştere să arate ca înainte, însă aşa ceva nu prea e posibil. Chiar şi atunci când o femeie ţine anumite diete în timpul sarcinii, având anumite limite în alimenteţie, va reveni la formele iniţiale cam după două luni de la naştere.

Eu am pus 30 kg cu prima sarcină şi le-am dat jos cam în 9 luni. Cam aşa e şi normal. Se spune că atât cât pui pe tine în cele 9 luni, tot în 9 luni le dai jos. La a doua sarcină m-am îngrăşat 17 kg şi am slăbit cam în 6 luni. Şi am slăbit fără să fac nimic special pentru asta. În nici un caz mama nu trebui să ţină cură de slăbire sau vreun regim drastic nici în timpul sarcinii, nici imediat după naştere, deoarece organismul are nevoie de vitamine, calciu şi fier, dar şi de energie pentru a avea grijă de copil.

Eu am luat Elevit în primele şi ultimele două luni de sarcină, dar şi după naştere, cam o lună. Mai demult nu era aşa ceva; ţin minte de când eram mică, că îmi spunea bunică-mea că o femeie îşi perde mulţi dinţi în timpul naşterii, deoarece copilul îşi ia de la mamă tot ce are nevoie.

Şi încă o chestie pe care am observat-o la multe cazuri şi chiar cred că e reală: dacă în timpul sarcinii, alimentaţia mamei e diversificată şi nu se abţine de la mâncare, copilul va fi voinic şi va mânca foarte bine, însă dacă mama ţine regim în timpul sarcinii, copilul va fi slăbuţ şi fără poftă de…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.