Semne ca trupul tau are nevoie de mai mult acid folic

0

Ce este acidul folic si de ce avem nevoie de el? Aceasta substanta, numita de asemenea folati sau vitamina B9, este esentiala pentru sanatatea noastra de vreme ce ajuta corpul sa produca si sa repare ADN-ul. In plus, ajuta foarte mult si la producerea celulelor rosii de sange. Deci de asta avem nevoie de acid folic in dieta noastra.

Stiai ca un adult ar trebui sa consume zilnic 400 de micrograme de acid folic? Daca trupului tau ii lipseste aceasta substanta, se poate sa resimti anumite simptome si chiar sa faci anemie. Aceasta este o afectiune care apare atunci cand organele interne nu au parte de suficient oxigen pentru a functiona in mod corect.

Dar uite de ce este atat de important ca trupul tau sa primeasca acid folic

  • Probleme cognitive

Acidul folic este extrem de important pentru sistemul nervos. Daca trupului tau ii lipseste aceasta vitamina, se poate sa incepi sa ai probleme cu depresia, concentrarea si chiar sa te simti iritat. Daca nu este tratat cum trebuie, un consum insuficient de folati poate creste riscul de aparitie a unor tulburari grave precum dementa sau Alzheimer.

  • Dureri in tot corpul

In cazuri grave de anemie cauzata de deficienta de acid folic, creierul tau primeste mai putin oxigen decat ar trebui. Drept pentru care, arterele creierului ince sa se umfle si provoaca dureri de cap. Insa, nu vei avea parte numai de migrene atunci cand se intampla asta. Ci si de dureri in tot corpul.

  • Piele palida

Hemoglobina, o proteina continuta de celulele rosii de sange, este responsabila pentru transportarea oxigenului de la plamani in toate tesuturile corpului. Atunci cand trupul tau nu primeste suficient acid folic, nu vei avea nici suficiente celule rosii pentru a asigura organelor cantitatea suficienta de oxigen. Asta poate duce la slabiciune musculara, oboseala, piele palida si maini sau picioare rigide.

  • Dificultati de respiratie

Daca ti se intampla sa te trezesti ca respiri greu atunci cand faci lucruri care pana atunci nu te solicitau, inseamna ca nivelul de oxigen este scazut din cauza lipsei celulelor rosii. Impreuna cu acest simptom, se poate sa resimti si un nivel mai ridicat al batailor inimii si chiar ameteala si stare de lesin.

Cea mai simpla cale de a alimenta trupul tau cu acid folic este prin dieta. Deci ai grija ce consumi in fiecare zi.

Sursa foto: buletinonline.net

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.