Sfaturi de care trebuie să ții cont înainte de a te epila, pentru a te feri de problemele dermatologice

0

Mai mult decât în oricare altă perioadă a anului, vara, orice femeie își dorește să aibă picioarele fine. Pentru acest lucru apelează la nenumăratele variante de epilat care te vor ajuta să scapi de părul nedorit. Indiferent de ce metodă alegi, cel mai bine este să fii sigură că nu ai niciun fel de leziune sau rană la nivelul zonei care trebuie să fie epilată. De asemenea, trebuie să ai mare grijă și cu alunițele! Uite câteva sfaturi care te vor ajuta să optezi pentru cea mai bună metodă de epilare și care te vor ajuta să eviți anumite posibile probleme.

„Evitaţi zonele în care aveţi aluniţe, pentru că traumatizarea lor repetată poate determina inflamarea şi uneori chiar transformarea în melanom”, susține dr. Oana Clătici, medic primar dermatolog.

Ceara ajută părul să se rărească

Una dintre cele mai eficiente și durabile modalități de îndepărtare a părului nedorit este ceara. Așadar, poți aștepta între trei și șase săptămâni ca firul de păr să înceapă să crească suficient pentru o nouă epilare.

„Epilarea cu ceară poate fi folosită pentru toate zonele cu pilozitate, inclusiv faţă. Cu timpul, în urma acestui tip de epilare, firele de păr se răresc şi cresc mai subţiri şi mai deschise la culoare”, dezvăluie medicul Oana Clătici.

Dacă te epilezi la tine acasă, citește cât mai bine instrucțiunile de pe ambalaj. Picioarele trebuie să fie cât mai uscate, dacă nu, firele de păr nu se…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.