Sfaturi pentru prevenirea cancerului de san

0

Adoptarea unui stil de viata corect poate reduce considerabil numarul cazurilor de cancer de san. Aceasta problema afecteaza milioane de femei in fiecare an. S-au facut campanii de-a lungul anilor pentru controalele de rutina care pot ajuta la descoperirea la timp a bolii. Descoperita la timp, poate fi tratata mult mai usor decat alte forme de cancer. Iata ce obiceiuri te pot ajuta sa previi aparitia cancerului de san:

Consum scazut de alcool

Alcoolul este asociat cu multe alte tipuri de cancer. Acesta are si o legatura destul de puternica cu cancerul de san. Problema este ca alcoolul creste nivelul de estrogen la un nivel destul de periculos in anumite cazuri. Un consum scazut de alcool nu dauneaza sanatatii si poate reduce riscurile aparitiei cancerului.

Diete pe baza de fibre

Fibrele provin din planta. Acestea ajuta la digestie, gestionarea corecta a greutatii si in cazul colesterolului ridicat. Un studiu a scos in evidenta faptul ca femeile care au consumat zilnic trei portii cu fructe bogate in fibre, au un risc cu 25% mai mic pentru a dezvolta cancer de san.

Limitarea grasimilor din alimentatie

Conform ultimelor studii, se pare ca femeile care au o dieta cu continut scazut de grasimi si bogata in cereale integrale, au un risc cu 22% mai mic sa dezvolte cancer de san, intr-un interval de 8 ani, comparativ cu femeile care nu isi impun o astfel de dieta.

Evitarea tutunului

Fumatul excesiv se asociaza cu cancerul pulmonar. Se pare ca acesta poate dauna grav si altor organe din corp. Agentii cancerigeni din tigari pot sa creasca considerabil riscul de a dezvolta si cancerul de san. Persoanele care fumeaza inca din perioada adolescentei au un risc mai mare sa dezvolte cancer de san deoarece tigarile afecteaza hormonii in timpul dezvoltarii sanilor.

Sport

Exercitiile fizice au foarte multe beneficii pentru organism. Este indicat ca in fiecare zi sa facem minim 30 minute de sport, insa nu respectam mereu cu strictete indicatiile medicilor. Pentru prevenirea cancerului de san este indicata o activitate fizica de 300 de minute saptamanal.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.